CLUB CONSERVADOR DE CARTES I JOCS

 

PÒQUER OMAHA

 

L’Omaha segueix les mateixes normes què el Texas Hold’em Seven, però amb dues diferències:

·          Es reparteixen quatre cartes a cada jugador "pocket cards" en lloc de dues.

·          Els jugadors hauran d’utilitzar obligatòriament dues cartes de la seva mà "pocket cards" i tres de les comunitàries per a obtenir la seva jugada.

El principi del joc és el mateix, però les dues diferències a les regles demanden una estratègia diferent al jugar Pòquer Omaha.

A més es pot escollir a jugar entre dues modalitats del joc:

·          Omaha High

·          Omaha High/Low

Omaha Hi/Low segueix les mateixes normes d’Omaha, però hi ha una manera addicional de guanyar una part del pot. El guanyador Alt (High) és el jugador amb la millor mà de pòquer, com a Omaha High únicament. Però addicionalment al guanyador High, també pot haver un guanyador Baix (Low). La mà més Baixa (Low) és una mà amb 5 cartes diferents menors a 9. Haurà d’utilitzar dues cartes en mà (pocket cards) i tres cartes comunitàries per a fer una mà Baixa. Per exemple, 3,4,5,6 i 8 de qualsevol classe serà considerada una mà Baixa. La mà més baixa de les mans Baixes és la mà Baixa guanyadora (Low). En el cas d’una mà Baixa guanyadora (Low), el pot es reparteix al 50% entre el guanyador de la mà baixa i el de l’alta (Low/High). En el cas de múltiples mans Baixes, el guanyador Low es determina al comparar la més alta de les cartes més baixes, la segona més alta, etc. Si les dues o més mans Baixes són iguals, el pot Baix és repartit entre elles. Degut a què ha d’haver almenys tres cartes baixes diferents (menors a 9) entre les cinc cartes comunitàries per a permetre a una mà baixa qualificar, no haurà necessariament d’haver un guanyador Baix (Low) en cada mà. A més, un jugador podrà usar diferents cartes en mà (pocket cards) per a Hi i per a Low, de les quatre cartes repartides a ell, a més de qualsevol de les tres cartes comunitàries, on novament cartes diferents poden ser utilitzades per a la mà alta i la mà baixa. A Omaha High/Low la mà més baixa possible és 5,4,3,2,A de qualsevol classe (color i escala no compten en contra per a una mà Baixa). L’As compta com o alta i baixa i per tant el mateix As pot ser utilitzat per a conformar una mà alta i una mà baixa.

Tornar a reglaments